Sezóna 2009/2010

19.06.2012 20:00

 

I. TRIEDA ObFZ KYSÚC 2009/20010-muži

 

25.10.2009, Snežnica-Staškov 0:2(0:0),

bez žk Snežnice, rozhodcovia: Čambora, Moško, Luciak, známky podľa OŠK:8,0-7,8- 8,0 najlepší hráč Martin Ukrop

ZOSTAVA: Kubík,Ukrop Marián, Martin Ukrop, Smieško, Bahna,,Beňadik(Svrček), Labuda M. Holtán,Šoška,Tomáš J.,Labuda Š.( Javorík)
Vo veľmi dôležitom zápase naše mužstvo nenadviazalo na zápas s Korňou ani výkonom a čo je smutnejšie ani bojovným duchom. V prvom polčase mala Snežnica síce územnú prevahu, ale akcie domáci hráči zakončovali málo razantnými a nepresnými strelami, hostia pôsobili nervózne a vybíjali sa vo vzájomných hádkach.Snežničania tento stav nevyužili, pokiaľ v prvom polčase bola hra obojstranne len priemerná, 2. polčas upadol do hlbokého podpriemeru, a to v hre oboch mužstiev. Brankár Toman výborne dirigoval hosťujúcu obranu. Do vyloženej šance sa napriek tomu dostal Martin Labuda, triafal však tyč hosťujúcej brány, prakticky z protiútoku hostia udreli, keď nepomohol ani skvelý zákrok Kubíka, jeden z útočníkov hostí za asistencie prizerajúcich sa snežnických obrancov skóroval. Staškovanom potom pomohol zbytočným váhaním stopér Snežnice Tomáš a po jeho chybe upravil na 2:0 Juráš. Domáci sa síce snažili, ale hostia bez väčších problémov nepresné kombinácie ustáli. Presadiť sa ešte v závere mohla dvojica Holtán a Labuda po Bahnovom rýchlom vhadzovaní, ale svoju príležitosť zbytočným váhaním premárnili. Hostia si tak v slabom zápase odviezli 3 cenné body. Viacerí domáci hráči sklamali svojím prístupom k zápasu, čo je neospravedlniteľné.

 

 

 

 

10.kolo 11.10.2009, Snežnica-Korňa 2:1(2:0),

žk Snežnice M.Labuda, rozhodcovia: Greňo, Kubiš,Žídek, známky podľa OŠK:7,9-7,7- 7,8 najlepší hráč Kubík

ZOSTAVA: Kubík,Ukrop Marián, Martin Ukrop, Smieško, Bahna,,Beňadik(Palárec), Labuda M. Holtán(Medzihorský),Šoška,Tomáš J.,Labuda Š.

Vťažkom zápase s kandidátom na postup, v úvode začali lepšie hostia, ktorí triafali brvno domácej brány, nebezpečne hlavičkovali po rohových kopoch, zdalo sa, že je len otázkou času, kedy inkasujeme, ale udrelo na druhej strane a po peknej kombinácii sa presadil Bahna, o pár minút bolo 2:0, keď zvyšoval Holtán. Korňa potom pridala a 2x takmer skórovala, výborné zákroky však vytiahol Kubík. Vúvode 2. polčasu sa hralo v strede poľa, hostia sa však napokon dočkali a strelou, ktorá skôr pripomínala center znížili. V2. polčase bola lopta viac na kopačkách hostí, tí však hrali len po 16tku. Snežnica pohrozila po nebezpečnej skrumáži. Hostia sa snažili, ale s pribúdajúcimi minútami sa na ich kopačky vkrádala nervozita. Niektoré strelecké pokusy zblokovala domáca obrana, tie ktoré prenikli zlikvidoval Kubík. V závere zápasu hostia kopali niekoľko priamych kopov tesne z poza pokutového územia, ale gól sa im už nepodarilo dať. Herná kvalita síce bola na strane hostí, ale zvíťazila väčšia túžba domácich po víťazstve a bojovný výkon o záchranu bojujúcej Snežnice.Mužstvu patrí vďaka za futbalové srdce.

 

 

 

 

9.kolo 4.10.2009,Čadca“B“- Snežnica 6:0(3:0),

žk Snežnice, Javorík, Ukrop Martin, Smieško, rozhodcovia: Halfar, Mosor, F. Chovanec, známky podľa OŠK:7,6-7,2- 7,8 najlepší hráč Šoška

ZOSTAVA: Medzihorský(Kubík),Ukrop Marián, Martin Ukrop, Smieško, Bahna,,Beňadik(Tomáš Š), Labuda M. Holtán,Šoška,Svrček(Halvoň)Javorík

Z
ápas bol v úvode vyrovnaný, Snežnica dobre kombinovala,do šance sa dostal M. Labuda, zoči voči domácemu gólmanovi nepremenil nájazd Holtán, potom prišli rozhodujúce okamihy zápasu, keď gólman Medzihorský v priebehu 10 minút 3x inkasoval veľmi lacné góly. Do brány Snežnice potom nastúpil Kubík. V 2. polčase bola hra na kopačkách domáceho mužstva, ktoré pridalo ešte 3 góly, z toho 2 góly z ofsaidových pozícii a jeden z pokutového kopu. V 2. polčase sme ohrozili domácu bránu len 2x, gól sme však nedali. Zápas rozhodli 3 úvodné góly domácich. V 2. polčase sme sa viac venovali komentovaniu verdiktov rozhodcov, z ktorých sklamal najmä postranný Mosor, niečo venoval domácim i hlavný rozhodca Halfár, zápas sme si však prehrali sami.

 

 

 

 

 

8.kolo 27.9.2009, Snežnica-Vysoká 5:4(3:1),

bez žk Snežnice, rozhodcovia: Kupka, Kubiš, známky podľa OŠK:7,8-7,8 najlepší hráč Labuda Martin

ZOSTAVA: Kubík, Labuda Š, Martin Ukrop, Smieško, Bahna,,Beňadik, Labuda M. Holtán,Šoška,Tomáš J.,Javorík, (Svrček,Tomáš Š. Ukrop Marián)
V Snežnici sa hral zápas s množstvom pekných gólov na oboch stranách. Úvod patril Snežnici, už v 6. minúte sa presadil Bahna, hostia vyrovnali v 19. minúte strelou z priameho kopu z diaľky, vzápätí opäť v 21. minúte skóroval Bahna, výborné príležitosti sa naskytli M.Labudovi, ten ich však nedotiahol. Následne na polčasových 3:1 upravil Smieško.Domáci sa potom dožadovali pokutového kopu, ale rozhodca hru dosť obojstranne púšťal a penaltu nezapískal. Hostia začali 2. polčas aktívnejšie, mladí útočníci Vysokej robili Snežničanom problémy, v 72. minúte hostia 2x triafali domácu sieť, najskôr so šťastím sa lopta odrazila od múra, potom Kubíka prekvapila prudká strela z uhla. V 76. minúte sa parádne presadil Svrček a o 10 minút neskôr po krásnej individuálnej akcii zakončil svoje sólo M.Labuda. Hostia upravili na konečných 5:4 v nadstavenom čase, kedy už dohrávali bez vylúčeného Kubačáka, ktorý zbytočne fauloval nášho hráča na polovici ihriska, pričom už mal žltú kartu. Hostia siahali po bode, všetky 3 však nakoniec zostali doma.

 

 

 

 

 

 

7.kolo 20.9.2009,Čierne- Snežnica 2:2(1:0),

žk Holtán, Šoška rozhodcovia: Kubiš, Bohovič, známky podľa OŠK:7,0-8,0, najlepší hráč Kubík

ZOSTAVA: Kubík, Labuda Š,Tomáš J.,Ukrop Marián,Javorík, Smieško, Svrček, Bahna,,Beňadik, Labuda M. Holtán(Šoška,Tomáš Š.)


Od úvodu boli domáci nasťahovaní na polovici Snežnice, začali tlakom, ktorý bol po niekoľkých minútach korunovaný úvodným gólom, ke´d Privarčák na krídle obohral postupne Ukropa a Tomáša, jeho center zblízka umietnil domáci útočník do siete.. Potom Kubík zachraňoval čistú šancu na bránkovej čiare. Po úvodnom tlaku sa k slovu dostali i naši hráči, začali sme kombinovať, sľubné nájazdy však nedokončili Labuda ani Svrček. Martin Labuda potom v rozpätí niekoľkých minút triafal brvno a žrď domácej brány, keďže strelecké pokusy domácich svoj cieľ nenašli, do kabín šli mužstvá za stavu 1:0. Hneď v úvode 2. dejstva po centri Šošku z prvej usmernil loptu za chrbát domáceho bránkara Labuda. Domáci potom vrhli všetky sily do útoku, výborne však pracovala defenzíva Snežnice, jej hráči zachytávali rozohrávku v dostatočnej vzdialenosti od Kubíkovej brány, domáci začali kaziť prihrávky a nepomohla im ani hra na troch útočníkov. Čierňania sa však dostali i k zakončeniu. Jednu zo striel vytlačil Kubík na žrď Snežnickej brány. V týchto fázach sa vytvárala možnosť pre hosťujúce mužstvo ohroziť domácich z brejkov, jeden z brejkov zastavil po značnom váhaní rozhodca Kubiš, ktorý často zastavoval naše útoky pre ofsaidové pozície. Rozhodcova píšťalka postupne začala vydávať falošné tóny, Snežničania však neefektívnemu tlaku Čierneho odolávali. V závere stretnutia dokonca unikol Holtán a tvrdou umiestnenou strelou dostal Snežnicu do vedenia. Začali sme veriť v 3 bodový zisk, ale v nadstavenom čase ako už niekoľko krát predtým naše nádeje zmaril rozhodca Kubiš, ktorý domácim daroval pokutový kop, ktorý nemá význam ani komentovať. Domáci tak získali aspoň bod, či ich však tešil, je otázne. Hra na ihrisku bola celý zápas slušná, k čomu prispeli hráči oboch mužstiev.

 

 

 

6.kolo 13.9.2009, Snežnica-Vadičov0:2(0:1),

žk Ukrop Martin,Smieško rozhodcovia: Čambora, Halfar, známky podľa OŠK:7,4-8,0, najlepší hráč Palárec

ZOSTAVA: Medzihorský, Labuda Š, Martin Ukrop, Palárec,Ukrop Marián, Smieško, Halvoň, Bahna,,Beňadik, Labuda M. Holtán(Šoška,Tomáš Svrček)

Zápas bol v úvode vyrovnaný, v 10. minúte sa však hostia ujali vedenia, po centri sa hlavou presadil Gašpierik. Potom domáci pritlačili, ale náznaky šancí nedokázali premeniť. V 2. polčase bola hra v poli vyrovnaná, šance mali obe mužstvá, hostia triafali konštrukciu domácej brány. Poistku pridali hráči hostí gólom z priameho kopu.Domáci svoje šance najmä po skrumážach nepremenili a ke´d z 3 krokov prestrelil Holtán, bolo jasné, že hostia si po zásluhe odvezú 3 body. V zápase bol najlepší hráč brankár hostí Cabada, ktorý napriek svojmu mladému veku chytal bez najmenšej chybičky. Zápas naopak nevyšiel hlavnému rozhodcovi, ktorý svojími kontraverznými rozhodnutiami privádzal obidve mužstvá do zúfalstva, najmä však domácich hráčov.

 

 

 

13.kolo 11.9.2009(predohrávka), Radoľa-Snežnica5:0(2:0),

žk Ukrop Martin,Palárec Ľ rozhodcovia: Jašurek,Špilla, Kubiš, známky podľa OŠK:7,8-8,0-7,4, najlepší hráč Labuda Š.

ZOSTAVA: Medzihorský, Labuda Š, Martin Ukrop, Palárec, Javorik, Smieško, Halvoň, Bahna, Svrček, Tomáš, Holtán(Šoška,Tomáš Š.Ukrop Marián)

Celý zápas boli domáci aktívnejší a preto ani nepotrebovali pomoc rozhodcu Kubiša, ktorý vymyslel faul pred 1. gólom a potom daroval domácim aj 2. gól, ktorý padol po jednoznačnom 2 metrovom ofsaide. Domáci 2 krát okrem gólov triafali žrď snežnickej brány.Najmä v 2. polčase sa zápas hral v jasnej réžii domácich. Snežnica si vypracovala 2 šance, ktoré však Holtán ani Bahna nepremenili.

 

 

 

 

5.kolo 6.9.2009, Nová Bystrica-Snežnica1:1(0:1)

gól Bahna, žk Ukrop Martin, rozhodcovia: P. Hlava, Žák, známky podľa OŠK:8,2-7,9,

ZOSTAVA: Medzihorský, Labuda Š, Martin Ukrop, Marián Ukrop, Javorik, Smieško, Halvoň, Bahna, Beňadik, Labuda M., Holtán(Šoška,Tomáš Š.Tomáš J.)

 

 Prvý polčas mali síce domáci loptu viac na kopačkách, ale Snežničania ich výbornou kombináciou držali na dištanc, Novobystričanom sa podarilo vyťažiť strelu do tyče Medzihorského brány, udrelo však na druhej strane, keď Holtán, Labuda aBahna doslova vyšachovali domácu obranu. Bahna vsietil úvodný gól zápasu. Pred polčasom po rýchlej krídelnej akcii mohol zvýšiť prudkou strelou Holtán, brankár domácich však bol proti. Do 2. polčasu domáci nabehli na svojho súpera a prakticky sa hralo na polovici Snežnice. Koncovka domácich však bola nepresná a keď sa im podarilo vystreliť, obrana na čele s dobre chytajúcim Medzihorským včas, niekedy aj so šťastím zasiahla. Na druhej strane nebezpečné protiútoky Snežnice doslova volali po góloch, postupne sa nepresadili Labuda, Bahna a ani Tomáš. Obrovskú šancu nepremenil Smieško a preto sme 10 minút pred koncom po rýchlej akcii Novej Bystrice inkasovali. V závere ešte mohol v brejku skórovať Labuda, ale domáci bránkar v poslednej chvíli zachránil.

 

 

 4.kolo 30.8.2009, 4. kolo Snežnica-Svrčinovec 3:1(2:1)

góly Smieško, Beňadik, Bahna, žk Hlavatý, rozhodcovia: Klušák, Belanec, Kajánek, známky podľa OŠK:8,2-8,0-8,0,

ZOSTAVA: Medzihorský, Labuda Š, Martin Ukrop, Marián Ukrop, Javorik, Smieško, Hlavatý, Bahna, Beňadik, Labuda m., Tomáš Š.(Puček)


Zápas ovplyvnil úvod, pretože hneď z prvej akcie skóroval Smieško, v 5. minúte už bolo 2:0 po strele Beňadika. Potom sa osmelili i hostia, ktorí v 20 minúte znížili. Do polčasu sme nepremenili ešte niekoľko šancí, gól si pýtala najmä hlavička Hlavatého z 5 metrov. V 55. minúte o osude zápasu rozhodol po peknej individuálnej akcii Bahna. Hostia potom opäť pridali, ale gól sa im už nepodarilo vsietiť a tak sme sa mohli radovať z prvých 3 bodov v sezóne

 

 

 

3.kolo 23.8.2009 Zborov-Snežnica 3:2(2:1)

góly M.Labuda2, žk Snežnice Martin Ukrop, rozhopdcovia-Špalek, Jašurek, hodnotenie podľa OŠK 7,9- 8,0

zostava: Medzihorský, Javorik, Šidlo, Martin Ukrop, Marián Ukrop, Smieško, LabudaŠ,Bahna, Beňadik, Holtán,M.Labuda(Tomáš S., Toáš S., Hlavatý)

Úvod zápasu patril domácim, šance sa však neujali, potom i Snežnica naznačila, že vie hrať i dopredu, avšak do vedenia šli domáci, po rohu dokonca zvýšili Zborovania na 2:0, Snežnicu do zápasu vrátil gól do šatne, ktorý po výbornej kombinačnej akcii vsietil M. Labuda.Úvod 2. polčasu bol v réžii Snežnice, výborne sme kombinovali po zemi, čo domácim robilo obrovské problémy, vypracovali sme si viacero šancí, ale mali sme smolu, 1 krát sme triafali po tečovanej strele konštrukciu brány. Domáci šli do trháku opäť po zlej rozohrávke a po

 

 

 

16.8.2009,2. kolo Snežnica- Nesluša 0:1(0:1),

žk Snežnice: Šoška, najlepší hráč Medzihorský, rozhodcovia: Kubiš,Kubica, Špalek- známky podľa OŠK 7,8- 8,0-8,0
 

zostava: Medzihorský, Labuda Š., Martin Ukrop, Marián Ukrop, Tomáš Ján, Beňadik, Smieško, Bahna, Javorík, Šoška,Labuda M.(Hlavatý, Halvoň,Palárec)


V úvode sme svoje šance nepremenili, potom sa osmelili i hostia, ktorí dali v 35. minúte gól. Snežnici nebolo súdené dať gól, dokonca v závere1.polčasu Bahna nepremenil ani pokutový kop. Hostia si vypracovali v zápase i ďalšie šance, Medzihorský mužstvo podržal.V 2. polčase domáci síce Neslušanov dostali na niekoľko minút pod tlak, ale Helt bol výborný. V závere zneškodnil i vynikajúcu strelu Martina Ukropa.

 

 

 

 

9.8.2009,1. kolo Snežnica- Rudina 1:2(0:1),

gól Bahna(11m.), bez žk Snežnice, najlepší hráč Š. Labuda, rozhodcovia: Trúchly,Kubica- známky podľa OŠK 7,8,7,9
zostava: Medzihorský, Labuda Š., Martin Ukrop, Marián Ukrop, Tomáš Ján, Beňadik, Smieško, Bahna, Svrček, Šoška,Labuda M.(Hlavatý, Vajčovec, Javorík)

 

V úvode bola hra vyrovnaná, domáci netrafili opustenú bránu. Hostia priamo z rohu takmer zaznamenali gól, Medzihorský s námahou loptu vyrazil. Prvý gól zaznamenala Rudina strelou z diaľky v 45. minúte. Po obrátke najskôr domáci Tomáš nepremenil samostatný nájazd , keď výborne zakročil hosťujúci Tolnaj. Hostia zvýšili na 2:0 priamo z rohového kopu. Potom nikým nekrytý Bahna trafil len konštrukciu brány hostí, až v úplnom závere po faule na Tomáša zaznamenal čestný úspech Snežnice zo značky pokutového kopu Bahna.Viac času na vyrovnanie však nebolo. Hostia svoje šance využili, domáci nie a tak všetky 3 body putovali za rieku Kysuca.
 

 

Späť