Sezóna 2008/2009

19.06.2012 20:01

 

I. TRIEDA ObFZ KYSÚC 2008/2009-muži

21.6.2009, 26. kolo Zborov- Snežnica- 2:2(1:1) góly Labuda, Hlavatý,

bez žk, najlepší hráč: Martin Ukrop, rozhodcovia:P. Hlava, Chovanec, Ježík,

zostava: Medzihorský, Palárec Ľ,Šidlo, Martin Ukrop, Marián Ukrop, Svrček, Smieško, Bahna, Hlavatý, Š. Labuda, (Tomáš J.,Tomáš S., )

Do zápasu sme nastupovali uvoľnene, pretože už pred zápasom bolo jasné, že v súťaži sme sa zachránili. V úvode bola hra vyrovnaná a obidve mužstvá si vypracovali po 2 šance. Domáci sa ujali vedenia po rohovom kope. Do polčasu sa však Snežnici podarilo vyrovnať po peknej kombinačnej akcii Labudu zo zakončením Hlavatého. V druhom polčase sme pridali a domáca obrana mala s našimi útokmi problémy. Po góle Štefana Labudu, ktorý využil akciu Bahnu, sme sa ujali vedenia. V týchto fázach zápasu sme mohli rozhodnúť o víťazstve, ale šance Bahnu, Martina Labudu a Svrčka sa neujali. Tak prišiel zákonitý trest v podobe vyrovnávajúceho gólu domácich, ktorí ešte predtým trafili brvno Medzihorského brány. Zborov hrozil najmä po rohových kopoch, do konca zápasu sa však skóre nemenilo. Zápas teda skončil vcelku zaslúženou deľbou bodov. Rozhodcovia podali celkom dobrý výkon, avšak asistent Chovanec sa nevyhol niektorým sporným verdiktom. Po zápase si naše mužstvo vychutnalo pocit zo záchrany priamo na ihrisku sladkým perlivým nápojom.



14.6.2009, 22. kolo Snežnica- Staškov 4:1(1:0), góly Šidlo, Hlavatý, Bahna 2x,

bez žk, najlepší hráč Bahna, rozhodcovia:Štrba, Paršo, Žák.

zostava: Medzihorský, Palárec Ľ,Šidlo, Martin Ukrop, Marián Ukrop, Tomáš Ján, Tomáš Stanislav, Smieško, Bahna, Hlavatý, Š. Labuda, (Svrček,Tomáš Š., Palárec P.) V úvode bola hra vyrovnaná, domáci vedomí si dôležitosti zápasu hrali nervózne, pokoj na kopačky domáceho mužstva priniesol až pekný gól Šidla z priameho kopu.V druhom polčase už dominovala Snežnica. Našim hráčom sa darili pekné akcie a postupne sme viedli už 4:0, vypracovali sme si viaceré šance, ale premeniť ich v gól sa už nepodarilo. Obidve mužstvá po jeden krát triafali konštrukciu súperovej brány. V tomto zápase sme získali veľmi cenné 3 body, ktoré nás v tabuľke posunuli na 11. miesto, či to bude stačiť na záchranu, ukážu až výsledky posledného kola.

Čierne-Snežnica 2:0(1:0),

bez žk, najlepší hráč Labuda Martin, rozhodcovia:P.Hlava,M.Hlava, Bohovič

zostava: Medzihorský, Palárec, Šoška, Tomáš J.,Ukrop Marián, Beňadik, Labuda Š., Smieško, Bahna, Hlavatý, Labuda M.(S.Tomáš,Svrček)

V úvode zápasu domáci výborne kombinovli, tlaku domácich sme odolávali až do 31. minúty, kedy sme po nie príliš prudkej hlavičke inkasovali. V druhom polčase sme začali výborne kombinovať i my, avšak niektoré nádejné akcie sme nedotiahli do úspešného konca, keď už sa zdalo, že sa nám podarí vyrovnať, domáci strelou z hranice šestnástky poistili zisk troch bodov víťazným gólom. Víťazstvo Čierneho je zaslúžené, ale herne sme nesklamali.





31.5.2009,Snežnica-Rudina 2:1(2:1), nedohrané

žk Hlavatý, góly Snežnice: Bahna, Labuda, najlepší hráč Smieško, rozhodcovia:Hrivo, Žák, Kubiš

zostava: Medzihorský, Palárec, Šoška, Tomáš J.,Ukrop Marián, Beňadik, Labuda Š., Smieško, Bahna, Hlavatý, Labuda M. .


Hralo sa na ťažkom teréne, obidve mužstva bojovali, bol to klasický derby zápas. Domáci sa ujali vedenia po peknej strele Labudu. Hostia však odpovedali krásnou sterlou spoza 16-tky, do polčasu šla Snežnica do vedenia po dorážke Bahnu. V 2. polčase hra pokračovala vo vysokom tempe, hostia dobre kombinovali, na dostrel brány sa však nedostávali. Na druhej strane nádherne vystrelil Smieško. Asi v 15 minúte 2. polčasu sa začali diať veci, ktoré nemali nič spoločné s futbalom. Po jednom súboji v strede ihriska počas hry jeden z hosťujúcich hráčov hrubo urazil hlavného rozhodcu, ktorý mu udelil žltú kartu, ktorá už bola druhá, následne rozhodca hráča vylúčil, čo nezvládol ďalší z hosťujúcich hráčov a taktiež urazil rozhodcu, za čo taktiež videl 2. žltú kartu, následne tiež červenú. Následne jeden z hráčov hostí ostatných vyzval, aby opustili ihrisko, čo nepochopiteľne ostatní poslúchli a zápas tak bude mať dohru za zeleným stolom. Je to na škodu futbalu, pretože zápas bol dovtedy obojstranne kvalitný,vyhecovaný ako ozajstné derby a hral sa pred dobrou kulisou.



22.kolo 24.5.2009 Snežnica-Nová Bystrica 1:2 (1:1), gól  Labuda

žk Snežnice Martin Ukrop , S.Tomáš, Hlavatý najlepší hráč: Bahna,
rozhodcovia: Jantoš, Žák,Halfár

Zostava: Medzihorský, Palárec,Hlavatý,Šoška(Svrček),Beňadik, Bahna,Patyk(Palárec) , Martin Ukrop, Labuda M.,, Smieško, Ukrop Marián,



Hoci v úvode boli iniciatívnejší hostia, v 10. minúte vyšla akcia Martinovi Labudovi, ktorý dostal Snežnicu do vedenia, potom nečakane až pred hosťujúcu bránu prenikol Šoška, ktorý však zoči voči hosťujúcemu gólmanovi netrafil odkrytú bránu, zastreloval sa aj Hlavatý. Hostia vyrovnali po nedôrazných odkopoch Snežnických hráčov v domácom pokutovom území. V 2. polčase si obidve mužstvá vypracovali šance, ale ujala sa len strela Novobystrického útočníka, ktorý využil zle zahratý ofsaidový signál Snežničanov a zabehol za obranu. V momente, kedy hosťujúci hráč poslal center do domáceho pokutového územia boli za líniou brániacich hráčov dvaja hosťujúci obrancovia, strelec gólu síce nabehol za obranu z pozície, ktorá nebola ofsaidová, ale v momente prihrávky sa aktívne v smere lopty pohybovali i hráči stojaci za líniou brániacich hráčov, čo podľa nášho názoru malo byť posúdené ako ofsaid. Rozhodcovia však vyhodnotili situáciu inak a gól bol uznaný, či oprávnene, alebo nie, nedokážeme s určitosťou posúdiť. Domáce mužstvo tak v dôležitom zápase prehralo, aj keď vzhľadom k priebehu hry by zápasu viac svedčila remíza.





21. kolo 17.5.2009 Ochodnica -Snežnica 2:2(2:2), góly Bahna-11m., Hlavatý,

žk-Bahna, Martin Ukrop, S. Tomáš

Do zápasu sme nastupovali oslabení, v oklieštenej zostave. V úvode bola hra na našich kopačkách, ale domáci sa hneď ujali vedenia po rohovom kope, potom sme spresnili rozohrávku, darila sa nám kombinačná hra, šance sme však zasa ako tradične nedokázali premeniť, a to ani vyložené, domáci vykopávali loptu z prázdnej brány, Marián Ukrop trafil spojnicu domácej brány a tak zákonite prišiel trest, keď hráči Ochodnice využili zlú rozohrávku hosťujúcej obrany a zvýšili na 2: 0, Snežničania sa nevzdávali, príkladne bojovali, pričom domáci obranca si pod tlakom dezorientovane nakopol loptu do ruky v pokutovom území. Nariadený pokutový kop bezpečne premenil Bahna. Tesne pred polčasom vybojoval Smieško na vlastnej polovici loptu, poslal pas na nabiehajúceho Bahnu, ktorý loptu potiahol po krídle a nezištne prihral pred bránu Hlavatému, ktorý po tejto krásnej akcii vyrovnal na 2:2. V druhom polčase robil Martin Labuda domácej obrane obrovské problémy, vypracovali sme si viaceré sľubné šance, Hlavatý triafal brvno domácich. Ochodnica útočila len platonicky, stred poľa ovládla naša záloha dirigovaná výborne hrajúcimi Bahnom a Smieškom. Bojovný a oduševnený výkon však podalo celé mužstvo. S bodom napokon boli spokojné obidve mužstvá, i keď sme siahali i po všetkých 3 bodoch.




20.kolo 10.5.2009 Snežnica-Vysoká 1:2 (0:2), gól Hlavatý

žk Snežnice Martin Ukrop , najlepší hráč: Smieško, rozhodcovia: Belanec, Kubiš

Zostava: Medzihorský, Palárec(Hlavatý),Šoška,Beňadik, Bahna,Patyk , Martin Ukrop, Labuda M.,Tomáš J(Tomáš S., Smieško, Ukrop Marián,

V úvode sme ako obvykle nepremenili šance, za čo sme pykali, keď hostia triafali presne. Zápas rozhodla nepremenená jedenástka domáceho mužstva, po ktorej vzápatí hostia z priameho kopu po chybe domáceho gólmana zvýšili na polčasových 2:0. Po prestávke sme nepremenili ani najvyloženejšie šance, hostia ustavične hrozili brejkmi. V závere už Snežničania všetko vsadili na útok, hralo sa prakticky bez obrany, čo vyhovovalo hosřom, tí však svoje brejky nepremenili. V poslednej minúte zápasu sa nám podarilo aspoň skorigovať konečný výsledok. Hostia si víťazstvo zaslúžili.
Muži

Povina-Snežnica 3:0 (1:0)

bez žk Snežnice , najlepší hráč: Smieško, rozhodcovia: Halfár R.,Žák,Greňo

Zostava: Medzihorský, Palárec(Hlavatý),Šoška),Š.Labuda(Pekár), Bahna,Patyk( Beňadik), Martin Ukrop, Labuda M.,Tomáš, Smieško, Ukrop Marián,

V zápase, ktorý bol dôležitý v boji o záchranu pre obidve mužstvá začali lepšie domáci, hlavička Skruteka však nenašla svoj cieľ, na druhej strane sme si po kombinácii vypracovali len náznaky šancí, ktoré v zárodku likvidoval domáci gólman Varga hrajúci na úrovni stopéra. Naši hráči zle pristupovali k hráčom, a tak po štandartke Skrutekovi druhá hlavička vyšla a domáci šli do vedenia. Ak v prvom polčase sme miestami predviedli aké také akcie, v druhom polčase sa naša hra nedá nazvať inak ako urážka futbalu. Hrali sme svoj najslabší zápas jari, domáci síce tiež neprodukovali kvalitnú hru, ale do zápasu dali na rozdiel od hráčov Snežnice srdce a pridali ešte 2 góly, po zásluhe tak bodovali naplno.Snežničania sa môžu za svoj výkon hanbiť. Niektorí hráči by sa mali nad sebou zamyslieť a to hlavne v prístupe k zápasu a príprave na zápas.Rozhodcovia pískali až na menšie chybyčky na oboch stranách spoľahlivo, zápas neovplyvnili. Za výkon ich možno pochváliť.

18. kolo 26.4.2009 Snežnica –Nesluša 5:2 (2:0) góly Tomáš 3, Bahna, Labuda Š

žk-Javorík , najlepší hráč: Ján Tomáš, rozhodcovia: Halfár, Paršo
 

Zostava: Medzihorský, Palárec(Šoška),Š.Labuda, Bahna, Beňadik(Holtán), Martin Ukrop, Labuda M.,Tomáš(Patyk), Smieško, Ukrop Marián,Javorík


Vdôležitom stretnutí Snežničania začali zostra, ale Labuda, Bahna, Martin Ukrop a ani Tomáš svoje šance nepremenili, potom po ľavej strane pekne prenikol Martin Labuda, ktorý prihral pred bránu Tomášovi a ten sa nemýlil. Martin Labuda robil hosťujúcej obrane problémy, tá si s ním v pokutovom území poradila v úniku len za cenu faulu a Ján Tomáš z penalty zvýšil na 2:0.Úvod 2. polčasu sme zažili šok, hneď v prvej minúte bol v pokutovom území faulovaný hráč hostí a Nesluša z penalty oživila iskierku nádeje. Ján Tomáš bol proti dráme a hneď o minútu upokojil domácich najkrajším gólom stretnutia, keď si na päťke doslova vychutnal obrancov hostí spolu sa brankárom. Po tomto góle sa dal vystriedať hosťujúci Helt, Snežnica pridala ešte 2 góly. Na konečných 5:2 hostia znížili v závere stretnutia. Počas zápasu sme nevyužili viaceré šance, hostia si tiež vypracovali niekoľko šancí, ale v koncovke sa nepresadili. V slušnom stretnutí zostali napokon všetky 3 body zaslúžene doma.

17. kolo 19.4.2009 Raková- Snežnica 2:0 (2:0)

žk-nikto , najlepší hráč: Ján Tomáš, Rozhodcovia:Kupka, Jedinák,Maják
 

Zostava: Medzihorský, Palárec,Š.Labuda, Bahna, Holtán(Patyk),Vajčovec(Hlavatý),Beňadik(Pekár), Martin Ukrop,M. Labuda,Tomáš, Smieško,

V slnečnom počasí cestovalo naše mužstvo na zápas k lídrovi do Rakovej. V úvode mali domáci vyloženú šancu, ale Medzihorskému pomohla tyč. Hra v poli bol celkom vyrovnaná, darila sa nám kombinácia, ale domáci sa viac tlačili dopredu. Prvý gól sme dostali po rohu, kedy loptu nezachytil ani náš brankár a ani obrana. V závere polčasu sme inkasovali zbytočný gól po priamom kope, kedy domáci hráč pekne trfil do našej brány.V druhom polčase sme sa osmelili i my, po sterle M. Labudu, dorážku z troch metrov reflexívne vyrazil domáci gólman. Krásnu akciu sme predviedli i neskôr, kedy sa nepodarilo rozvlniť sieť Smieškovi. Domáci tiež viackrát ohrozili našu svätyňu, ale v druhom polčase výborne chytal Medzihorský. Domáci boli čoraz viac nervóznejší, avšak zaslúžené víťazstvo si už ustrážili. Za predvedený výkon sa nemusíme hanbiť. Hralo sa slušne, bez kariet, rozhodcovia odviedli výborný výkon.

16. kolo 12.4.2009 Snežnica-Vadičov 0:0,

bez žk Snežnice, rozhodcovia:Luciak, Hlava, Holiač

Zostava: Medzihorský, Tomáš, Palárec, Ukrop Martin, Javorík, Beňadik, Bahna, Smieško, Labuda Š.,Labuda M., Holtán.
Striedali: Vajčovec, Pekár
Zápas začal v pomerne dobrom tempe, kde mali príležitosti Holtán a Martin Labuda, no brankár hostí svoje mužstvo podržal. Hostia potom vykopávali v šanci domácich loptu z bránkovej čiari. Smieško strieľal spoza 16-tky, ale brankár strelu vykryl. Na konci polčasu bol faulovaný Holtan v 16-tke, ale hlavný rozhodca pokutový kop neodpískal. Po zmene strán už mali šance aj hostia, Medzihorský však ich strely kryl a mužstvo podržal. Ku koncu stretnutia Bahna prihral Smieškovi a ten v čistej šanci prestrelil. Zápas tak skončil deľbou bodov, čo Snežničanov v konečnom hodnotení môže mrzieť. V zápase sklamal svojím prístupom hlavný rozhodca Luciak, ktorý veľkonočnú nedeľu zjavne nezvládol. Sklamali i domáci strelci


14. kolo 2.11.2008 Korňa- Snežnica 6:1 (6:0) gól Tomáš

žk- Labuda, najlepší hráč: Smolka, Rozhodcovia:Klušák, Jantoš,Kajánek
 

Zostava: Smolka, Palárec, Patyk,Jaššo, Bahna, Holtán(Beňadik), Martin Ukrop, Labuda,Tomáš, Smieško,Svrček(Balla),

Hostia boli najmä 1.polčas úplne odovzdaní, domáci hrali parádny futbal a darilo sa im aj strelecky, zaslúžene bodovali naplno a potvrdili, že spolu s Rakovou sú najkvalitnejšie mužstvá v súťaži.

12. kolo 26.10.2008 Staškov- Snežnica 1:1 (1:0) gól Holtán

žk- Holtán, Labuda, Svrček, najlepší hráč: Javorík, Rozhodcovia: Jantoš, Bohovič, Staník
 

Zostava: Smolka, Šoška,Javorík(Palárec),Beňadik(Balla), Patyk, Bahna, Holtán, Martin Ukrop, Labuda,Tomáš, Smieško(Svrček),

V poslednom zápase jesene naši hráči začali zápas lepšie ako domáci, vychádzala nám kombinácia, útočné akcie sme však nedoviedli do konca. Naopak po pol hodine hry sme v zadných radoch zbytočne váhali s rozohrávkou a po následnom rohu sa domáci, ktorí si dovtedy nevypracovali vážnejšiu šancu ujali vedenia. Pred polčasom bol navyše zranený pri dôraznom súboji s dvoma protihráčmi dovtedy výborne hrajúci Smieško, ktorý musel byť prevezený na vyšetrenie do nemocnice. V druhom polčase sme ešte pridali na dôraze, hra sa nášmu mužstvu darila, domáci začali pôsobiť nervóznym dojmom. Výsledkom snahy bolo vyrovnanie z kopačky Michala Holtána. V závere prázdnu bránu po rohu netrafil Martin Ukrop, Labudovu strelu vyrazil s námahou domáci brankár. Na konci zápasu už domáci vrhli všetky sili do útoku, v závere Smolka vytlačil nebezpečnú strelu domácich. V úplnom závere stretnutia sme prišli o ďalšieho zraneného hráča- Javoríka a tak cenný bod opäť zatienili dve vážne zranenia našich hráčov.

11. kolo 19.10.2008 Snežnica - Čierne 1:0 (1:0) gól Bahna

žk- Vajčovec, Medzihorský, najlepší hráč: Šoška, Rozhodcovia: Krenželák,Pav.Hlava, Pet.Hlava
 

Zostava: Medzihorský, Šoška,Šidlo, Hlavatý(Palárec),Javorík,Beňadik ( Patyk),
, Bahna, Holtán, Vajčovec, Labuda(Tomáš) Smieško,

V poslednom domácom zápase v roku 2008 začali lepšie hostia, ktorí triafali tyč domácej brány a vypracovali si i 2. veľkú šancu, dôležitý moment zápasu prišiel v 26. minúte, kedy sa naivne nechal po 2. žltej karte vylúčiť hosťujúci Benko, ktorý v šanci domácich úmyselne zahral rukou. Jediný gólový moment zápasu priniesla 41. minúta. Bahna vystrelil prudko asi z 20 metrov a trafil Fonšovu bránu.Druhý polčas sa domáci zahrávali s výsledkom. Hostia i napriek početnému oslabeniu hrali v poli vyrovnanú partiu a niekoľkokrát i ohrozili domácu bránu. V závere už hru zlepšili i domáci, ktorí však 3 vyložené šance nevyužili na ukľudnenie, a tak až do konca bol výsledok neistý. Po poslednom hvizde si Snežničania vydýchli a dôležité 3 body zostali doma.

10. kolo 12.10.2008 Rudina- Snežnica 2:2 (1:0) góly Smieško,Labuda

 

žk- Martin Ukrop , Martin Labuda, najlepší hráč: Labuda, Rozhodcovia: Klušák,Hlava, Trúchly
 

Zostava: Medzihorský, Šoška,Palárec,Ukrop Martin, (Ukrop Marián)Beňadik Ján,(Hlavatý) Patyk,
(Beňadik Jaroslav), Bahna, Holtán, Jaššo, Smieško,

V dôležitom zápase bola hra v prvom polčase pomerne vyrovnaná, domáci sa ujali vedenia po kolmej prihrávke stredom našej obrany. V 2. polčase sa naša hra zlepšila, čoho výsledkom bolo vyrovnanie po nádhernej strele Martina Labudu do horného kúta domácej brány. Vpredu boli nebezpečné akcie Holtána , Bahnu a Labudu. Domáci sa opäť ujali vedenia po skrumáži pred našou bránou, kedy si vlastný gól strelil Jaššo. Už v polčase zápasu musel z hry odstúpiť Martin Ukrop, v2. polčase sa obnovilo zranenie Jánovi Beňadikovi, ktorý musel odstúpiť z hry a v závere sa vážne zranil i Marián Ukrop. Naše mužstvo v závere začalo hrať vabank, čo vytvorilo priestor pre domácich, ktorí ale svoje šance nevyužili, čo sa im vypomstilo v 89. minúte, kedy strelou z diaľky vymietol pavučinu Tolnajovej brány Peter Smieško. Za bojovný výkon sme si remízu zaslúžili, i keď cena za získaný bod bola privysoká.

9. kolo 5.10.2008 Nová Bystrica- Snežnica 2:1 (0:0) gtól M.Hlavatý

žk- Martin Ukrop , najlepší hráč: Beňadik Ján, Rozhodcovia: Kupka,,Kubiš,Špalek
 

Zostava: Medzihorský, Šoška,Palárec(Ukrop Marián),Ukrop Martin, Beňadik Ján, Patyk,
(Beňadik Jaroslav), Bahna, Holtán,Vajčovec (Jaššo), Smieško, Hlavatý


Úroveń zápasu zodpovedala postaveniu mužstiev v tabuľke. Hralo sa podpriemerné stretnutie, 1. polčas domáci 1x triafali brvno našej brány, 2 šance chytil Medzihorský. V 2. polčase sa N. Bystrica ujala vedenia po priamom kope a nedôraznom bránení hostí, o chvíľu však vyrovnal hlavou Hlavatý, domáci o tesnom víťazstve rozhodli v 86 minúte opäť z priameho kopu.

8. kolo 28.9.2008 Snežnica- Ochodnica 2:0 (1:0) góly M.Labuda

žk- nikto , najlepší hráč: Labuda, Rozhodcovia: Luciak,Kubiš,Paršo
 

Zostava: Smolka, Šoška(Palárec),Ukrop Martin, Beňadik Ján, Javorík,
Beňadik Jaroslav(Patyk), Bahna, Holtán(Tomáš J.), Vajčovec, Smieško, Labuda

Dôležitý zápas mal síce 6 bodový náboj, ale hralo sa v duchu fair play. Prvý polčas sme mali miernu územnú prevahu, ale vypracovali sme si len 2 vyložené šance, z ktorých 1 premenil dôsledný Martin Labuda. V druhom polčase sme sa postupne čoraz viac približovali k bráne súpera, vypracovali sme si viaceré vyložené príležitosti, najviac Michal Holtán, ktorému však nebolo súdené dať gól, po jeho strele loptu za Kubošekov chrbát dorazil opäť Labuda a rozhodol tak o dôležitých troch bodoch. Hostia si v 1. polčase vypracovali 1 veľkú šancu , v 2. polčase jednu strelu vyrážal Smolka na brvno. Domáci zvíťazili zaslúžene a odpútali sa tak z dna tabuľky.

7. kolo 20.9.2008 Vysoká-Snežnica 6:3 (5:1) góly A. Bahna 2x(1 z 11m.)Smieško

 

žk Ján Beňadik , najlepší hráč: Bahna, Rozhodcovia: P. Hlava, Jantoš, Badura
 

Zostava: Smolka, Palárec,Ukrop Martin, Beňadik Ján, Javorík,
Patyk(Beňadik Jaroslav), Bahna, Holtán(Tomáš J.), Vajčovec(Balla), Smieško, Labuda

Zápas sa pre nás začal veľmi zle, už v 2. minúte školácky gól dostal Smolka, v úvode mu nepomohla obrana, domáci výborne kombinovali po stranách a prakticky každá ich strela znamenala gól, v 25. minúte sme prehrávali neuveriteľne 5:0, domáci za tohto stavu kopali pokutový kop, ktorý však domáci hráč poslal mimo bránu, až potom sme sa postupne osmelili, hrozil najmä Labuda, ktorý sa spoločne s Holtánom postupne dostali na dostrel domácej brány. Bol to práve Labuda, ktorý bol po peknej individuálnej akcii faulovaný v pokutovom území, nariadený pokutový kop premenil Bahna. Po obrátke sa opakoval scénar hry z prvého polčasu, avšak mužstvá si úlohy vymenili. Snežnica začala veľmi dobre kombinovať a najmä Bahna, Labuda, Smieško a Holtán Vysokej robili obrovské problémy, obrana začala pristupovať k hráčom súpera a tak sa hralo prevažne na polovici domáceho mužstva, ktoré zrazu začalo byť nervózne. Bahna a Smieško znížili na 5: 3, potom sme dali ešte dva góly, ale tie rozhodca neuznal, pričom jeden gól bol podľa nášho názoru regulérny. Rozhodcovia však výsledok zápasu neovplyvnili. Vysoká v 2. polčase vyslala do priestoru našej brány len 3 strely, v závere domáci upravili na konečných 6:3. Zápas sme prehrali v jeho úvode.Hra v 2. polčase však zniesla prísne kritéria.

6. kolo 14.9.2008 Snežnica - Povina 2:2 (1:0) goly J. Tomáš 2x(1 z 11m.)

žk Martin Ukrop , najlepší hráč: Beňadik Ján, Rozhodcovia: Luciak, Paršo, Kubiš
 

Zostava: Medzihorský, Palárec(Ukrop Martin), Beňadik Ján, Javorík, Ukrop Marian,
Beňadik Jaroslav( Bahna), Holtán(Jaššo), Vajčovec, Tomáš
Ján, Smieško, Labuda


Hodový zápas sa hral pred peknou kulisou, domáci v prvom polčase boli aktívnejší a vypracovali si viaceré šance, z ktorých však premenili len jednu.Druhý polčas sa osmelili i hostia, tlak domácich bol len platonicky a tak zákonite prišiel trest. Povina 2x zaskočila domácich a po rýchlych brejkoch jej hráči parádnymi strelami otočili skóre. Potom opäť domáci pridali na dôraze , zovreli hostí pred šestnásku, ale slabého zakončenia sa nezbavili, hosťujúcemu brankárovi 3x pomohla konštrukcia brány, rozhodnutie priniesol až záver zápasu, kedy nezmyselne a netakticky domáceho hráča v pokutovom území zrazil k zemi hosťujúci Skrutek, výhodu pokutového kopu premenil Ján Tomáš. V závere sa už ani jednému mužstvu nepodarilo vstreliť gól, a tak sa zrodila spravodlivá deľba bodov. Zápas viedol hlavný rozhodca Luciak objektívne.



5. kolo 7.9.2008 Nesluša-Snežnica 7:1(4:0), gól Jaššo(11m.)

najlepší hráč Labuda, žk Ľ. Palárec, čk Jaššo, rozhodcovia- Štrba, Benko
 

zostava: Medzihorský( Smolka), Ukrop Marián, Ukrop Martin, Smieško, Palárec(Jaššo),Vajčovec( Beňadik Jaroslav),Tomáš Ján, Holtán, Bahna, Javorík, Labuda


Prvý polčas Nesluša 5x vystrelila na našu bránu a zaznamenala 4 góly, my sme viaceré sľubné šance nepremenili, dokonca za stavu 4:0 ani pokutový kop. Šance sme si vypracovali i v 2. polčase, ale ich premieňanie bola naša najväčšia slabina, v závere viaceré šance nevyužili ani domáci, v 74 minúte šiel trochu prísne pod sprchy Jaššo, ktorý zmaril faulom šancu súpera , ešte predtým stihol korigovať na 6:1 z pokutového kopu. Hralo sa slušné a pokojné stretnutie, ktoré viedol výborné pískajúci Štrba.



4. kolo 31.8.2008 Snežnica- Raková 0:3(0:3),

najlepší hráč Smieško, rozhodcovia: Hrivo, Podolák, Jedinák
 

zostava: Smolka(Medzihorský), Tomáš Stanislav(Ukrop Marián), Ukrop Martin, Smieško, Ševčík, Beňadik Jaroslav(Svrček),Tomáš Ján,Labuda M., Patyk,Holtan, Vajčovec

Zápas poznačili problémy domáceho mužstva so zložením obrany, pretože k absencii vylúčených Palárca a Javoríka bezprostredne pred zápasom pribudol i Marián Ukrop. Z pôvodnej obrannej štvorice teda zostal len Martin Ukrop, na postoch krajných obrancov hrali útočníci S. a J. Tomášovci, zo zálohy sa na stopérsky post stiahol Peter Smieško. I napriek týmto problémom zápas lepšie začali Snežničania, ktorí si vypracovali dve čisté šance, najmä tá, v ktorej bol Martin Labuda volala po góle. Následne prišiel trest v podobe gólu Rakovej, ktorý bol veľmi nešťastný, pretože od Smieška sa lopta odrazila do Smolkovej brány, hostia prebrali iniciatívu a do prestávky zaslúžene pridali ešte 2 góly. Do druhého polčasu došlo v domácom mužstve k trojnásobnému striedaniu, Smolku vystriedal v bráne Medzihorský, S. Tomáša a Beňadika Marián Ukrop a Svrček. V 2. polčase už Snežnica udržala čisté konto , avšak nepodarilo sa jej hráčom vsietiť ani čestný úspech, pričom sme nevyužili asi 20 minútovú prevahu o jedného hráča, ktorý bol v inak slušnom zápase vylúčený po 2. žltej karte. Hostia si tak odvážajú zaslúžené 3 body. Dobrý výkon podala aj rozhodcovská trojica.

3.kolo 24.8.2008 Vadičov- Snežnica 2:0 (2:0)

najlepší hráč Jozef Medzihorský, žlté karty: Ukrop Marián, Tomáš Ján, Javorík Ľuboš, Palárec Ľubomír,Ševčík Ivan, čk Javorík ,Palárec- po2. žk
rozhodcovia: Trúchly, Kubiš, Šamaj


Od úvodu zápasu boli aktívnejší domáci hráči, ktorí sa postupne čoraz viac približovali k bráne Snežnice. Rozhodca dal po prvý krát najavo kto bude pánom na ihrisku bezprostredne pred prvým gólom domácich, kedy vymyslel pred pokutovým územím hostí faul, priamy kop domáci Gašpierik trafil nádherne do ľavého horného rohu Medzihorského brány. Tento moment poznačil ďalší priebeh zápasu, Snežničania sa čoraz viac začali venovať hlavnému rozhodcovi, komentovali i sporné verdikty asistentov, ktorí najmä 1. polčas tiež často chybovali. V útoku sme toho moc neukázali, chýbala finálna fáza, viackrát nás pribrzdila i rozhodcovská zástavka. V druhej časti 1. polčasu domácim vyšiel brejk, na ktorý veľmi zle zareagovala obrana a po zásluhe dal Vadičov druhý gól. V druhom polčase sme hru vyrovnali, ale okrem jednej šance sme domáceho brankára nepreverili, rozhodca Trúchly ďalej veselo kartoval snežnické mužstvo a niektoré zákroky domácich, ktoré volali po karte riešil prekvapivo len napomínaním. Postupne nám vylúčil Palárca a Javoríka a tak sme dosť dlhý čas hrali v poli len v počte 8 hráčov. Domáci si ešte stihli vypracovať niekoľko šancí, ale v koncovke boli jaloví, Gašpierik dokonca nepremenil ani pokutový kop, ktorý bol nariadený za faul, Medzihorský jeho prudkú strelu vyrazil. Rozhodca nás počas celého zápasu nepustil do hry.

2. kolo Snežnica- Svrčinovec 6:1(3:0),

najlepší hráč Bahna, žk Michal Hotán, rozhodcovia- Kubiš, Špulica, Jantoš
 

zostava: Medzihorský, Ukrop Marián, Ukrop Martin, Smieško, Palárec(Hlavatý), Beňadik Jaroslav(Jaššo),Tomáš Ján, Holtán( Patyk), Bahna, Javorík, Labuda

V zápase nastúpil v bráne domácich premiérovo Jozef Medzihorský, ktorý svoju úlohu zvládol, hneď v 2. minúte zápasu sme sa ujali vedenia gólom Bahnu, na 2:0 zvýšil Labuda, hra v poli bola však vyrovnaná, hostia v prvom polčase nepremenili jednu vyloženú šancu, polčasové skóre uzatvoril opäť Bahna. Hneď v úvode 2. polčasu na 4: 0 zvýšil Labuda, potom zvyšoval Smieško. Až za stavu 5.0 strelili čestný úspech i hostia zo Svrčinovca, ktorí dovtedy hrali v poli celkom dobre, v závere zápasu už hostia rezignovali a domáci si vypracovali ešte 4 šance, strelu Patyka však zastavila tyč hosťujúcej brány, Labudu 2x vychytal brankár hostí, skóre zápasu napokon uzatvoril vvýborne hrajúci Bahna.Hral sa obojstranne slušný zápas.

1. kolo Snežnica- Korňa 0:5(0:2),

najlepší hráč Smieško, žk Martin Ukrop, rozhodcovia- M.Hlava, Bohovič,Chovanec
 

zostava: Smolka, Ukrop Marián, Ukrop Martin(Hlavatý), Smieško, Palárec, Beňadik Jaroslav(Ševčík),Tomáš Ján, Jaššo( Svrček), Bahna, Javorík, Patyk

Zápas bol vyrovnaný len v jeho úvode, hostia postupne prebrali iniciatívu, vsietili gól, po zbytočnom faule ešte pred polčasom Korňa zvýšila z pokutového kopu na 2:0, po polčase Korňa jednoznačne ovládla hru, hrala v pohode a postupne domáce konto zaťažila ešte 3 gólmi, domáci sklamali prístupom k zápasu, zarážajúce je, že počas zápasu sme si nedokázali pripraviť žiadnu vyloženú šancu. Zápas potvrdil, že nás čaká ťažká sezóna, prioritným cieľom je záchrana v najvyššej oblastnej súťaži..

Predohrávané 13. kolo 12.9.2008 Snežnica - Zborov 2:0 (0:0)

bez kariet , najlepší hráč: Smieško, Rozhodcovia: M.Hlava, Halfár, P.Hlava
 

Zostava: Smolka, Palarec, Beňadik Ján, Javorík, Ukrop Marian,
Patyk(Beňadik Jaroslav) , Bahna, Holtán(Ukrop Martin), Vajčovec, Tomáš
Ján, Smieško (Tomáš Stanislav)


Zápas sa hral v piatok , prvý polčas bola hra vyrovnaná, tak na
domacej ako i na strane hostí, jeden krát zvonila konštrukcia brány,
veľkú šancu hneď v úvode zápasu nepremenil Ján Tomáš. Druhý polčas
postupne prebralo iniciatívu domáce mužstvo, domáci šli do vedenia po
ukážkovej strele z diaľky, ktorú vyslal Smieško, Bahna potom upokojil
domáce rady gólom na 2:0. Hralo sa slušne , bez kariet. Po polroku sa do
zostavy Snežnice vrátil zadný stoper Ján Beňadik, čo pridalo sebavedomia
ostatným hráčom.

 

Späť